happiness-project

Afgelopen zomer stond ik ietwat verloren in een boekwinkel in Kuta, Bali. Mijn ereader was een paar dagen eerder kapot gegaan en mijn wereld stond op het punt om in elkaar te storten. Een vakantie zonder te lezen? Nee, dat zou ik niet overleven. Enfin, ik stond dus in de boekwinkel en het eerste boek waar mijn oog op viel sprak mij meteen aan. Het had een vrolijke uitstraling, de titel sprak mij aan en ik besloot het te kopen. De naam van het boek was The Happiness Project.

Het concept van een Happiness Project  is vrij simpel:

An ‘happiness project’ is an approach to changing your life. First is the preparation stage, when you identify what brings you joy, satisfaction and engagement. And on the other side what brings you guilt, anger, boredom and remorse. Second is the making of resolutions, when you identify the concrete action that will boost your happiness. Then comes the last and most interesting part: keeping your resolutions.

Oftewel, je moet voor jezelf bepalen wat jou blij en tevreden maakt, maar ook waar je boos en/of ongelukkig van wordt. Vervolgens verzin je resoluties bij de concrete dingen die jou boos/ongelukkig maken. Bij de laatste stap wordt het echt interessant: je aan de resoluties houden.

Mijn eigen project

Het is uiteraard allemaal leuk en aardig om het zo te lezen, maar iemand zal zich toch moeten opofferen om te kijken of het mogelijk is om daadwerkelijk gelukkiger te worden van middel van een Happiness Project.  Daarom ga ik de in de komende tijd aan mijn eigen project beginnen.

In het boek heeft schrijfster Gretchen Rubin twaalf resoluties waar zij aan wil werken. Aankomende week zal ik bekend maken waar ik aan ga werken en hoe ik dat precies wil aanpakken.

Geïnteresseerd?

Mocht je geïnteresseerd zijn in het starten van een eigen Happiness Project. Op deze pagina kun je precies zien waar je moet beginnen en welke stappen er gezet moeten worden.

 

Advertisements